FAQ

 

VAD GÖR VOICEHOODIEN?

Voicehoodien är framtagen för att du ska kunna spela in tal med professionellt resultat hemma, på kontoret eller på resa/inspelningsplats. Voicehoodien dämpar effektivt alla tidiga reflexer och energin i det ljud som når ut i rummet. Därmed blir rumsreflektionerna så svaga att de i förhållande till direktljudet inte längre utgör ett problem. Ljudet blir "tajtare" och mer likt hur det låter i en professionell tal/dubbnings studio. Ladda ned ljudexempel längre ned på denna sida. Lyssna i hörlurar!

ÄR EN USB MIKROFON FÖR CA 2000:- VERKLIGEN BRA?

Den här mikrofonen är inte bra på allt men den är faktiskt väldigt bra på röstinspelningar. Den låter bra direkt på de flesta röster, har inbyggt ljudkort och är extremt enkel att sköta. I kombination med en Voicehoodie får du tillräckligt bra ljudkvalitet för de flesta typer av röstjobb. Flera röster använder denna setup dagligen för Voice-over jobb. Lyssna på ljudexemplen nedan. De är alla inspelade med en Rode NT-USB.

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN VOICEHOODIEN OCH REFLECTION FILTERS?

Voicehoodien är utvecklad för att spela in tal utan störande rumsklang och för att ge ett nära och rumsneutralt ljud utan färgande tidiga reflexer. Till skillnad från ett reflection filter omsluter Voicehoodien mikrofonen och fångar upp betydligt mer energi vilket gör att du faktiskt kan höra en avsevärd skillnad. Ljudet blir "torrt" och "nära" och utan störande rumsklang så länge man befinner sig i ett mindre och normaldämpat rum. De flesta reflection filters gör ingen hörbar skillnad alls vid inspelning av tal men kan fylla en funktion vid inspelning av sång/instrument. Voicehoodien är inte avsett för sång då den kan färga ljudet lite för mycket med sin bashöjande konstruktion och torra efterklang.

KAN JAG FÅ FAKTURA SOM PRIVATPERSON?

Vi erbjuder för närvarande bara fakturaalternativet till företag vi godkänner för fakturering. Privatpersoner betalar enkelt och tryggt med Stripe.

LJUDFILER

Lyssna i hörlurar!

UTAN OCH MED VOICEHOODIE I ETT VANLIGT RUM

Lyssna med hörlurar! Spectrogrammet på denna sida kommer från denna fil. Reduceringen av rumsklangen syns tydligt i den högra delen.

INSPELNING MED RODE NT-USB I EN VOICEHOODIE

Exempel på produktion gjord med Voicehoodie och en NT-USB.

UTAN OCH MED VOICEHOODIE I EN HALL

Test av Voicehoodie och NT-USB.