©2019 by Audiovisual Sthlm AB - Villkor och Integritet 

FAQ

 

VAD GÖR VOICEHOODIEN?

Voicehoodien är framtagen för att du ska kunna spela in tal med professionellt resultat hemma, på kontoret eller på resa/inspelningsplats. Voicehoodien dämpar effektivt alla tidiga reflexer och energin i det ljud som når ut i rummet. Därmed blir rumsreflektionerna så svaga att de i förhållande till direktljudet inte längre utgör ett problem. Ljudet blir "tajtare" och mer likt hur det låter i en professionell tal/dubbnings studio. Ladda ned ljudexempel längre ned på denna sida. Lyssna i hörlurar!

ÄR EN USB MIKROFON FÖR UNDER 2000:- VERKLIGEN BRA?

Den här mikrofonen är inte bra på allt men den är faktiskt väldigt bra på röstinspelningar. Den låter bra direkt på de flesta röster, har inbyggt ljudkort och är extremt enkel att sköta. I kombination med en Voicehoodie får du tillräckligt bra ljudkvalitet för de flesta typer av röstjobb. Flera röster använder denna setup dagligen för Voice-over jobb. Lyssna på ljudexemplen nedan. De är alla inspelade med en Rode NT-USB.

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ VOICEHOODIE OCH VOICEHOODIE COMPACT?

Voicehoodie Compact är utvecklad för att blir så portabel som möjligt utan för stort avkall på funktion. Compact modellen är framför allt lite lägre vilket gör att den blir betydligt mer slimmad ihopvikt. Den har också 45 mm stomme istället för den större modellens 50 mm. Skillnaden i praktiken ljudmässigt är försumbar och båda fungerar likvärdigt. Vilken man väljer är mest en smaksak!

KAN JAG FÅ FAKTURA SOM PRIVATPERSON?

Vi erbjuder för närvarande bara fakturaalternativet till företag vi godkänner för fakturering. Privatpersoner betalar enkelt och tryggt med Stripe.

LJUDFILER

Lyssna i hörlurar!

UTAN OCH MED VOICEHOODIE I ETT VANLIGT RUM

Lyssna med hörlurar! Spectrogrammet på denna sida kommer från denna fil. Reduceringen av rumsklangen syns tydligt i den högra delen.

INSPELNING MED RODE NT-USB I EN VOICEHOODIE

Exempel på produktion gjord med Voicehoodie och en NT-USB.

UTAN OCH MED VOICEHOODIE I EN HALL

Test av Voicehoodie och NT-USB.